Mobil logo 12 juni

Peruker & hårersättning

för dig som drabbats av cancer, alopecia eller annan sjukdom 

Att hantera traumat med håravfall blir lättare när du vet vilka alternativ som finns. Träffa oss gärna redan innan du påbörjar din behandling - vi delar gärna med oss av vår kunskap och ger dig professionell vägledning.

  • Vi erbjuder ett urval av medicinska peruker både i syntet och äkta hår för dig som drabbats av tex cancer, alopecia eller håravfall pga annan sjukdom.
  • Vi tar emot Er i ett trevligt, avskilt rum där vi i lugn och ro provar ut Din peruk. Givetvis respekterar vi önskad sekretess. Vi har ett brett sortiment tillgängligt . Vi erbjuder privat konsultation och individuell utprovning.
  • Som frisör bistår jag även med inklippning mm.
  • Kontakta oss om du har frågor angående kostnadsersättning vid rekvisition från vården.

Har du drabbats av håravfall genom medicinsk behandling kan du få bidrag genom Region Halland för att införskaffa peruk. Detta innebär att du har rätt till ersättning upp till 7000 kr + moms per år för kostnad av peruk, utptovning och
inklippning.  Remiss för rekvisition får du av din behandlande läkare.

Vi har alltid ett stort urval av peruker i lager men hittar du inte det du söker så beställer vi gärna hem peruk efter ditt önskemål.

Har du frågor eller önskar boka tid är du välkommen att ringa till oss på tfn 035–371 95 eller 070-5369145 skicka e-post till susanne@wigmaster.se


Håravfall Alopecia
Alopecia totalis innebär att man förlorar allt hår på huvudet.

Varje enskilt landsting har olika bidragsregler gällande peruk, hårersättning, ögonfransar, ögonbryn och/eller kosmetisk tatuering. Gemensamt för dem alla är dock följande: Patienten erhåller en rekvisition . Sedan är det upp dig som patient att själv välja salong.

 

Vår leverantör

Vi är återförsäljare för Gisela Mayer peruker, turbaner & mössor. Gisela Mayer Hair Collection är speciellt designad för cancer patienter som genomgår kemoterapi eller lider av aloperi.

Raffinerad design och höga produktionsstandarder garanterar högsta kvalitet. För att hålla jämna steg med hårtrenderna utvecklar Gisela Mayer-teamet ständigt nya stilar och färger. Kollektionerna erbjuder en anmärkningsvärd variation - i själva verket den största i hela Europa. 

Vi har även möjlighet att ta hem peruker ur Belle Madames kollektion.

Att få en peruk

Du som har rätt till rekvisition betalar inte något för själva peruken.  Utprovning och inklippning ingår i vår prissättning. 

Klicka här och läs på 1177.se hur du ska göra om du behöver peruk >

* Bläddra gärna i katalogerna nedan.

Vi har levererat peruker i över 30 år och har många nöjda & återkommande kunder!

Följ oss på Instagram för mer inspiration
Följ oss på Facebook för mer information