Mobil logo 12 juni

Peruker & hårersättning

för dig som drabbats av cancer, alopecia eller annan sjukdom 

Att hantera traumat med håravfall blir lättare när du vet vilka alternativ som finns. Träffa oss gärna redan innan du påbörjar din behandling - vi delar gärna med oss av vår kunskap och ger dig professionell vägledning.

Konsultation & utprovning

  • Jag erbjuder ett urval av peruker både i syntet och äkta hår för dig som drabbats av tex cancer, alopecia eller håravfall pga annan sjukdom.
  • Jag tar emot Er i ett trevligt, avskilt rum där vi i lugn och ro provar ut Din peruk. 
  • Jag erbjuder privat konsultation, givetvis respekterar jag önskad sekretess.
  • Jag har ett stort sortiment av peruker här på salongen, så du som kund har ett stort utbud att välja på under din individuella utprovning. Hittar vi just din peruk så får du den med dig hem samma dag. 
  • Vid eventuell beställning av peruk tar det 4-5 dagar för leverans. 
  • Som frisör bistår jag även med inklippning mm.

Kontakta mig gärna om du har frågor angående kostnadsersättning vid rekvisition från vården eller om det är något annat du undrar över.

Rekvisition & ekonomisk ersättning

Har du drabbats av håravfall genom medicinsk behandling kan du få bidrag genom din region tex;  Region Halland, Region Skåne, Region Jönköping, för att införskaffa peruk. Detta innebär att du har rätt till ersättning upp till 7000 kr + moms per år för kostnad av peruk, utptovning och inklippning.  Förskrivning till rekvisition får du av din behandlande läkare.

Har du frågor eller önskar boka tid är du välkommen att ringa till oss på tfn 070-5369145 skicka e-post till susanne@wigmaster.se

Gisela Mayers stora sortiment av syntetperuker för alla stilar. Perukerna är lättskötta och finns i alla tänkbara färger och former.

Duo Fiber Collection är peruker med det lilla extra. 30 % äkta hår och 70 % High Tech Fiber vilket gör att du kan styla perukerna med värme. 

Gisela Mayer har även ett stort utbud av läckra turbaner och mössor i fantastiskt mjuka och sköna material som tex bambufiber.

I Gisela Mayers collection för män hittar du peruker i olika nyanser och stilar för både unga och mogna män. Bläddra gärna i katalogen nedan för inspiration. 

Vår leverantör

Vi är återförsäljare för Gisela Mayer peruker, turbaner & mössor. Gisela Mayer Hair Collection är speciellt designad för cancer patienter som genomgår kemoterapi eller lider av aloperi.

Raffinerad design och höga produktionsstandarder garanterar högsta kvalitet. För att hålla jämna steg med hårtrenderna utvecklar Gisela Mayer-teamet ständigt nya stilar och färger. Kollektionerna erbjuder en anmärkningsvärd variation - i själva verket den största i hela Europa. 

Vi har även möjlighet att ta hem peruker ur Belle Madames kollektion.

Vi är numera även återförsäljare för Big Hair Big Dreams och kan erbjuda deras peruker i äkta hår med swiss lace i botten.

Att få en peruk

Du som har rätt till rekvisition betalar inte något för själva peruken.  Utprovning och inklippning ingår i vår prissättning. 

Klicka här och läs på 1177.se hur du ska göra om du behöver peruk >


Håravfall Alopecia
Alopecia totalis innebär att man förlorar allt hår på huvudet.

Varje enskilt landsting har olika bidragsregler gällande peruk, hårersättning, ögonfransar, ögonbryn och/eller kosmetisk tatuering. Gemensamt för dem alla är dock följande: Patienten erhåller en rekvisition . Sedan är det upp dig som patient att själv välja salong.

 

Glöm inte boka tid innan besöket, vi har inga Drop In tider. 

Vi har levererat peruker i över 30 år och har många nöjda & återkommande kunder!

Följ oss på Instagram för mer inspiration
Följ oss på Facebook för mer information